la-Giurgiu.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii giurgiuvenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Ajutor guvernamental de 4,7 milioane de lei la încălzire, pentru Primăria Giurgiu

Municipalitatea din Giurgiu a primit "o gură de oxigen" de la Guvernul României prin suma de 4, 7 milioane de lei alocați, din Fondul de rezervă bugetară, pentru încălzirea în această iarnă.

Peste 80% dintre primarii din județul Giurgiu au semnat adeziuni la PSD

Președintele organizației județene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat joi, într-o conferință de presă, că peste 80 la sută dintre primarii din județul Giurgiu au semnat adeziuni la PSD. Conform acestuia, social democrații din județ dețin majoritatea în aproape toate consiliile locale din județ, chiar și în unele în care primarul nu este de la PSD.

Consilierii municipali din Giurgiu au aprobat introducerea taxei de habitat

Consilierii municipali au aprobat joi ca în municipiul Giurgiu să fie aplicată o taxă de habitat pentru toți locuitorii orașului în locul taxei pentru ridicarea gunoiului menajer.

Președintele CJ Giurgiu susține că proiectele importante sunt respinse de noua majoritate a consilierilor județeni

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea, a declarat joi că a trimis memorii prim-ministrului Victor Ponta și vicepremierului Liviu Dragnea pentru a le semnala că unele dintre proiectele susținute de CJ și pentru care au sosit bani de la buget sunt în pericol de a fi realizate după ce noua majoritate a consilierilor județeni a votat împotriva acestora.

Însoțitorii persoanelor cu handicap din municipiul Giurgiu își vor primi salariile restante

Însoțitorii persoanelor cu dizabilități din municipiul Giurgiu vor primi în această lună restanțele la plata salariilor aferente lunilor august și septembrie după ce Guvernul a luat decizia de a majora susținerea financiară de la buget pentru această categorie socială.

Deputatul Nicolae Florian susține atragerea de proiecte pentru dezvoltarea municipiului în cadrul Strategiei Dunării

Deputatul PSD de Giurgiu, Nicolae Florian, dorește ca împreună cu autoritățile locale din județ să atragă cât mai multe proiecte pentru dezvoltarea localităților riverane Dunării și a susținut acest lucru la Reuniunea de lucru privind oportunitățile de relansare economică a României în contextul proiectelor pentru Strategia Dunării ce s-a desfășurat joi la Palatul Parlamentului.

Primarul municipiului Giurgiu a primit vizita lui Călin Popescu Tăriceanu

Liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că proiectele aferente Strategiei Dunării se potrivesc mănușă municipiului și județului Giurgiu, iar portul din acest oraș poate funcționa ca un plămân pentru București în activitatea de import-export cu Uniunea Europeană.

Incubator de afaceri în municipiul Giurgiu, cu sprijinul Ministerului pentru IMM-uri

Un incubator de afaceri va funcționa în municipiul Giurgiu până la finalul acestui an cu sprijinul Ministerului pentru IMM-uri și al Primăriei municipiului Giurgiu, a declarat George Brezoi, secretar de stat în acest minister.

507 apartamente din municipiul Giurgiu vor beneficia de reabilitare energetică prin fonduri UE

Un număr de 507 apartamente din municipiul Giurgiu vor beneficia de un proiect cu finanțare europeană pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, proiect ce se va realiza în colaborare cu Primăria municipiului Giurgiu și asociațiile de locatari. 

Giurgiu: lucrările la proiectul Pan-european de transport vor putea fi reluate în curând

Lucrările din cadrul proiectului transfrontalier "Îmbunătățirea accesibilității Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport", sistate în urma rezilierii contractului cu societatea care intrase în incapacitate de plată, vor putea fi reluate în curând. 

Primăria municipiului Giurgiu a fost selectată pentru finanțarea unui centru național de informare turistică

Primăria municipiului Giurgiu a fost selectată pentru a primi asistență financiară nerambursabilă, în vederea accesării de fonduri europene privind dezvoltarea durabilă și promovarea turismului ce are în vedere crearea unui centru național de informare și promovare turistică. 

Proiecte comune în cadrul Strategiei Dunării între autoritățile din Giurgiu și Brezice-Slovenia

Municipiul Giurgiu și orașul Brezice din Slovenia vor desfășura în următoarele două luni activități culturale comune în vederea unui protocol de înfrățire între cele două orașe și demarării de proiecte comune în cadrul Strategiei Dunării. 

Consiliul Județean Giurgiu susține extinderea ADI în județ pentru proiectele de apă și canalizare cu finanțare europeană

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea,susține extinderea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) în județ, considerând că este singura soluție pentru a obține finanțare europeană pentru proiectele de apă și canalizare cel puțin pentru următorii ani. 

Fotbal: Astra Giurgiu a cucerit, în premieră, Supercupa României, 5-3 cu Steaua la loviturile de departajare

Astra Giurgiu a cucerit în premieră Supercupa României la fotbal, după ce a învins Steaua București cu scorul de 5-3, la loviturile de departajare, vineri seara, pe Arena Națională din București. Scorul a fost egal după prelungiri, 1-1 (1-0, 1-1).

Ministrul Agriculturii: Arenda de la Giurgiu este legală; ADS a câștigat toate procesele cu Grivco

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi, la Rășinari (județul Sibiu), că cele 2.600 de hectare de teren din județul Giurgiu sunt arendate de o societate, în urma unei licitații, nu de președintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu.

Prețuri mai mari cu aproape 30% la apă și canalizare în municipiul Giurgiu

Giurgiuvenii vor plăti mai mult cu până la 30 de procente din tariful actual pentru apă și canalizare după ce S.C. Apa Service din municipiul Giurgiu a anunțat miercuri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal, majorări de prețuri la aceste servicii care s-ar putea regăsi în facturile de luna viitoare. 

Lucian Dumitru, noul subprefect de Giurgiu, a fost investit oficial în funcție

Lucian Dumitru, noul subprefect de Giurgiu, a fost investit oficial în funcție marți, în prezența prefectului județului Giurgiu, Nina Carmen Crișu, care a dat citire hotărârii de guvern prin care acesta a fost numit, precum și a unor șefi de la instituțiile deconcentrate.

Cinci administratori de firme, suspectați de evaziune fiscală de 1,5 milioane euro din operațiuni cu legume și fructe

Un număr de cinci persoane din județul Giurgiu și municipiul București au fost conduse marți dimineață la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu pentru audieri, într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu la bugetul de stat de 1,5 milioane de euro.

Primarul Nicolae Barbu spune că absențele de la ședințele Consiliului Municipal Giurgiu pot duce la dizolvare

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat, joi, că s-ar putea ajunge la o dizolvare a Consiliul Local Municipal având în vedere numărul mare de absențe de la ședințe din partea consilierilor.

O bătrână care a împlinit o sută de ani a primit cadou un tort din partea Primăriei Giurgiu

O locuitoare a municipiului Giurgiu care a împlinit, marți, o sută de ani a fost vizitată chiar de primarul Nicolae Barbu, care a vrut să o felicite personal și să îi dăruiască un tort și o diplomă de centenar.

Deputatul Ioan Viorel Teodorescu a demisionat din PNL și se va alătura grupului lui Tăriceanu

Deputatul PNL de Giurgiu, Ioan Viorel Teodorescu a demisionat din PNL în urma Congresului partidului de la finalul săptămânii trecute și vrea să se alăture formațiunii politice care se va constitui la inițiativa fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

Concursuri de vâslit, înot și ateliere de creație și expoziții organizate de Ziua Dunării

Un concurs de vâslit, inițiat de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, un concurs de înot destinat elevilor și un atelier de lucru de creație peisagistică sunt acțiunile care au fost organizate, duminică, de Primăria municipiului Giurgiu, cu ocazia sărbătoririi Zilei Dunării.

Aproximativ zece câini fără stăpân sunt adunați zilnic de pe străzile municipiului Giurgiu

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că municipalitatea duce o campanie susținută pentru strângerea câinilor maidanezi de pe străzille din municipiu, dar recunoaște că aceștia încă se mai află pe străzile din oraș și admite că mai pot face și victime. 

Autoritatile locale din Giurgiu sustin proiectul unui tren rapid spre Ruse

Punerea în funcțiune a unui tren rapid între Giurgiu și Ruse (Bulgaria) este un proiect susținut de autoritățile celor două localități de pe malurile Dunării și despre care primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, spune că ar dezvolta această regiune de graniță. 

 

Autoritățile din Giurgiu și Ruse au pus la punct un masterplan comun de dezvoltare, o premieră în UE

Viceprimarul orașului bulgar Ruse, Strahil Karapchanski, a declarat vineri, la un forum internațional de afaceri ce a avut loc la Giurgiu, că cele două localități de pe malurile Dunării au realizat o premieră în Uniunea Europeană pentru că și-au stabilit în comun prioritățile pe următorii 14 ani și au întocmit în acest sens un masterplan cu programele comune de dezvoltare. 

Colaborare transfrontalieră în domeniul serviciilor medicale, înlesnită de Primăria municipului Giurgiu

În baza bunelor relații de colaborare în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu, o delegație a Primăriei municipiului Giurgiu, condusă de primarul Nicolae Barbu, a însoțit, pe 18 iunie, la București, un grup de medici din Ruse și de reprezentanți ai Academiei de Științe pentru a le înlesni comunicarea în vederea unei colaborări viitoare. 

Trecere fără taxă peste Podul Prieteniei la împlinirea a 60 de ani de la inaugurare

Trecerea spre Bulgaria peste Podul Prieteniei, care face legătura între Giurgiu și Ruse, se desfășoară gratuit, vineri, pentru toate autoturismele care tranzitează podul, cu ocazia împlinirii astăzi a 60 de ani de la darea în funcțiune.

Documentar: 60 de ani de la inaugurarea Podului Giurgiu-Ruse - Podul Prieteniei

În urmă cu 60 de ani, la 20 iunie 1954, se dădea în exploatare Podul Giurgiu-Ruse, pentru cale ferată și șosea.

Primarul municipiului Giurgiu vrea să asfalteze, până în 2016, toate străzile de pământ și piatră din oraș

Primarul municipiului GiurgiuNicolae Barbu, vrea ca până la finalul mandatului său să demareze proiecte pentru asfaltarea tuturor străzilor de piatră și pământ din municipiu și pentru reasfaltarea celor care au fost afectate de diversele lucrări de apă, gaze și canalizare în ultimi ani.

Serviciul de transport public din municipiul Giurgiu ar putea fi scos la licitație

Primarul municipiului GiurgiuNicolae Barbu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că ar putea scoate la licitație serviciul de transport public după ce a aflat că din cauza unor datorii autobuzele SC Tracum vor fi scoase la vânzare. 

Copii de șapte ani și vârstnici de 70 de ani, păstrători ai obiceiului Călușului în județul Giurgiu

Copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani și persoane în vârstă de până la 70 ani au participat la Festivalul Județean al Călușului organizat în județul Giurgiu în zilele de Rusalii.

Vizită onorantă a sculptorului Octavian Olariu la Giurgiu

Renumitul sculptor român Octavian Olariu a venit pe 27 mai în vizită la Giurgiu. Alături de soția sa, artistul a fost primit de edilul șef Nicolae Barbu la sediul Primăriei, unde cei doi au discutat despre câteva proiecte importante pentru municipiu. 

Alte știri: 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015